Stay humble, work hard, be kind.

 

Wat een voorrecht heb ik om het vak te mogen uitoefenen waar ik van hou. Ik ben me er heel erg van bewust dat ik dat te danken heb aan heel veel mensen om mij heen, zowel heel dichtbij maar ook zeker door het enthousiasme van mensen die ik voor mijn lens heb mogen hebben.

En ja het is hard werken, als je iets wil opzetten enorm veel investeren, dus weinig verdienen maar de voldoening die ik hier uit kan halen is enorm! 

 

Is het mijn passie? Achter mijn toetsenbord gil ik bijna Ja!

Dus ja, juist ik begrijp dat vele anderen ook deze passie hebben. Ieder op zijn of haar manier, stijl, voorkeuren en ervaring.

 

Wat jouw passie ook is, van fotograferen tot punniken en alles wat daar tussen zit, beroepsmatig of hobby, er zijn duizenden mensen die dezelfde passie als jij delen.

Hoe gaaf, leer van elkaar, breng elkaar op ideeën, deel je werk zodat een ander hier ook van kan genieten, but most of all wees lief voor elkaar. We zijn collega’s letterlijk vertaald; wij oefenen hetzelfde beroep uit.

 

Op social media volg ik veel collega’s, wat een vreselijk mooi werk kom je dan tegen, het geeft je energie en ideeën, soms loop je vast, twijfel je over bijvoorbeeld een nabewerking, hoe gaaf om elkaar te helpen en verder te kunnen gaan met de tips die je mag ontvangen. 

 

Concurrenten? Nee ik wil er niet aan, collega’s de een nog beter dan de ander, be kind. misschien heb je elkaar nog eens nodig of kan je samenwerken.

 

Shout out for all Photographers! 

 

 

Foto gemaakt door collega Adrie Jansen